FAQ – Top 10 Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Vragen

 • by Sempris.be
 • dec 10, 2018
 • 0
 • Category:

FAQ – SEO Zoekmachine Optimalisatie

SEO FAQ

SEO Faq 1 – Wat is Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is een verzameling van gespecialiseerde technieken gebruikt om uw website te optimaliseren, zoekmachine vriendelijk te zijn en de kansen te verhogen op een goede positionering in zoekmachine resultaten.

Zonder de juiste optimalisatie zijn de kansen op een hoge postionering in zoekmachine resultaten zeer laag.

SEO Faq 2 – “Organische SEO” of Natuurlijke SEO”

Organische SEO positionering in zoekmachine resultaten betekent dat de website op een natuurlijke wijze goed wordt weergegeven in de zoekresultaten. Dit zonder behoefte aan betalende advertenties, Google Adwords of andere heimelijke trucs vaak toegepast door Black Hat SEO beoefenaars bedoeld om Google te misleiden.

Een website met de juiste organische optimalisatie is op termijn meer stabiel in het behouden van goede positionering, en zal weinig tot geen hinder ondervinden van algoritme wijzigingen die Google frequent doorvoert.

SEO Faq 3 – Ethische SEO (White Hat SEO) Vs Black Hat SEO

Wat is ethische SEO? (beter gekend als: “White hat SEO”)
Ethische zoekmachine optimalisatie (SEO) is, in het kort, de richtlijnen en aanvaarde standaarden volgen die door zoekmachines worden opgelegd om een website te optimaliseren. Wat betekent dat we geen trucs toepassen die door “Black Hat SEO” beoefenaars worden gebruikt. Het einddoel van Ethische of “White Hat SEO” is een langdurige zoekmachine positionering die niet onderhevig is aan de wijzigingen aan het algoritme.

Black Hat Zoekmachine Optimalisatie gebruikt optimalisatie technieken die al eens sneller resultaat opleveren, maar dikwijls niet lang blijven duren. Sommige Black Hat technieken resulteren soms in een penalty, of een volledige verwijdering uit de resultaten van de zoekmachines.

White Hat SEO is de enige zoekmachine optimalisatie methode die Sempris toepast, wij nemen geen risico op penalties of bans.

SEO Faq 4 – Wat is Black Hat SEO?

Black Hat Zoekmachine Optimalisatie bestaat vaak uit “Trucs” zoals het verbergen van witte teksten op een witte achtergrond of het spammen van keyword tags met honderden keywords. In het verleden werkten deze black hat methodes misschien nog, vandaag worden ze echter door zoekmachines gedetecteerd en wordt uw website bestraft voor het gebruik ervan.

Sempris past deze trucs niet toe om zoekmachines te misleiden, wij volgen enkel goedgekeurde technieken die beantwoorden aan Google’s richtlijnen voor webmasters.

SEO Faq 5 – Waarom wordt mijn website niet hoog in Google getoond?

“Waarom wordt mijn website niet in zoekmachines getoond zoals: Google en Bing?”. Dit is de FAQ die algemeen het meest wordt gesteld. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom een website niet wordt getoond in zoekmachine resultaten. Eén van de volgende kan invloed hebben op de positionering van uw website en het bezoekersaantal.

 • U gebruikt geen zoekmachine geoptimaliseerd webdesign
 • Uw website is misschien niet leesbaar door zoekmachines
 • Ontbreken van kritische informatie voor een juiste indexering van uw website
 • Gebruik van scripts die zoekrobotten beletten uw website te crawlen
 • Uw website werd technisch niet juist aangemeld

SEO Faq 6 – Zoekwoord analyse & SEO

Zoekwoord analyse heeft een grote impact op het bezoekersaantal van een website. Zonder kennis over wat uw uw doelpubliek zoekt en en welke zoekwoorden men gebruikt, is het zeer moeilijk om de voordelen van het internet ten volle te benutten.
Sempris onderzoekt al de belangrijkste zoekwoorden waarvoor u hoog in Google vindbaar wilt zijn. Zo weten we welke zoekwoorden het meest gebruikt worden en welke tijdsverlies zijn.

SEO Faq 7 – Wat is zoekmachine vriendelijk webdesign (SEO Webdesign)?

Zoekmachine vriendelijk webdesign betekent, een website bouwen die makkelijk door zoekmachines leesbaar en indexeerbaar is.
Zoekmachines kunnen volgende zaken minder goed lezen:

 • Flash animatie
 • Java Scripts
 • Geautomatiseerde aanmeldingen worden vaak door zoekmachines als SPAM beschouwd, met negatieve gevolgen.
 • Gebruik van stopwoorden en louche verwijzingen naar andere websites.

Er zijn veel redenen die bepalen of u de top in zoekmachines zal bereiken. Indien uw website niet zoekmachine vriendelijk is, kan u deze alvast laten analyseren door onze webdesigners.
Zoekmachine vriendelijk webdesign

SEO Faq 8 – Hoe top 10 zoekresultaten bereiken?

“Hoe bereik ik top 10 resultaten?”

 • Zoekmachine vriendelijk webdesign is een must
 • Flash websites zijn niet leesbaar door zoekmachines
 • Java script navigatie wordt afgeraden
 • Voer een uitgebreid zoekwoordanalyse en gebruik deze in de inhoud
 • Bouw inkomende links vanuit gerelateerde bronnen
 • Relevantie, streef ernaar de meest relevante  website voor een bepaald zoekwoord te maken
 • Vermijd Black Hat Zoekmachine Optimalisatie technieken

 

SEO Faq 9 – Hoeveel bedraagt de investering voor zoekmachine Optimalisatie (SEO)?

De investeringen voor zoekmachine optimalisatie (SEO) variëren van sector tot sector. Bent u actief in een sector met veel online concurrrentie, of bent u eerder werkzaam in een niche markt? De vuistregel hier is : “Hoe groter de concurrentie, des te groter de investering voor zoekmachine optimalisatie (SEO)”.

SEO Faq 10 – Wanneer zijn resultaten zoekmachine optimalisatie (SEO) merkbaar?

Bij Sempris worden de eerste merkbare resultaten reeds bereikt 4 tot 6 weken na de optimalisatie van de website. Voor zoekwoorden met een hoog concurrentiegehalte is dit doorgaans 8 tot 20 weken.
Zoekmachine optimalisatie SEO stopt nooit, het is een proces dat continue aandacht vergt.

Meer info over zoekmachine optimalisatie (SEO)

Neem nu contact op met Sempris als u meer informatie wilt over de tarieven en mogelijkheden van zoekmachine optimalisatie (SEO).

Contacteer Ons Voor Onze SEO Expertise

  * Alle velden zijn verplicht

  TAGS:

  OVER DE AUTEUR

  Sempris.be