Web Analytics


Wat is Web analytics?

Web analytics meten, verzamelen, analyseren en rapporteren web data met als doelstelling het website gebruik te doorgronden en te optimaliseren. Web analytics beperkt zich niet enkel tot de registratie van het verkeer naar de website, maar kan ook gebruikt worden voor marktonderzoek en professionele doeleinden.

Web analytics toepassingen geven bedrijven de mogelijkheid om de resultaten van traditionele print advertentie campagnes te meten. Het helpt in te schatten hoe de websitetraffiek verandert na het lanceren van een nieuwe publiciteitscampagne. Web analytics leveren informatie over het aantal bezoekers naar een website en het aantal bezochte pagina’s. Hierdoor merken we marketing trends op en kunnen deze omzetten in marktopportuniteiten.

Web analytics meten de website prestaties in een commerciële context en worden gebruikt om de kwalitiet van de website of de respons op marketing campagnes te verbeteren.

Meer weten? Neem dan contact op of mail ons: info@sempris.be.

Waarom Web analytics?

Wilt u ook weten wat het rendement is van uw website en welke opportuniteiten u nu misschien misloopt? Dan is er schitterend nieuws. Digitaal is zo goed als alles perfect meetbaar.

Web analytics geeft u de mogelijkheid om alle data over websitebezoekers te meten: het aantal bezoekers ( zowel per Ip-adres), welke pagina’s het populairst zijn, de gespendeerde tijd,  welke zoekwoorden worden gebruikt om de website te enteren, welke aankopen, welke conversies enz. zijn maar een aantal voorbeelden van wat er allemaal aan gegevens verzameld kan worden.

De belangrijkste en meest uitgebreide vorm van Web analytics is het gratis Google Analytics. Google Analytics is een elementair onderdeel bij de evaluatie van een website en/of marketingcampagne. Sempris maakt daarom ook standaard gebruik van Google Analytics bij de de ontwikkeling en analyse van nieuwe webdesign en zoekmachine optimalisatie (SEO) projecten.

Ook al beschikken we over een hoge dosis creativiteit bij Sempris, voor gefundeerde beslissingen vallen we steeds terug op accurate , actuele cijfers. Een correcte beslissing kan enkel genomen worden wanneer u weet welke handelingen bezoekers verrichten op uw website.

Hieronder wordt een screenshot van het Google dashboard weergegeven:

google-analytics-dashboard.jpg

Wilt u ook weten hoe de interpretatie van Web analytics uw verkoopscijfers een boost kunnen geven?

Vul het volgende formulier in en vraag een vrijblijvend SEO website rapport aan.

Naam*

Bedrijf*

E-mail*

Website*

Doelstelling*

Voornaamste concurrenten*

Hoe heeft u ons gevonden?*

(De velden met een * zijn verplicht in te vullen)

Zoekwoorden (max.10)

 

Verlofperiodes 2018

Sempris is gesloten van 10/08/2018 t.e.m. 20/08/2018.